METROPOL DERSHANESİ

12 Şubat 2015 Perşembe

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS)





Türkiye deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır.Bu sınav Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılmaktadır. YÖS sonuçları, iki yıl süre ile geçerlidir. Sınava başvuruların bir bölümü internet aracılığıyla, bir bölümü ise başvuru merkezleri aracılığıyla yapılır.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVINA NASIL BAŞVURULUR ?

1.Yurt içinden ve yurt dışından sınava başvurular girmek istediğiniz üniversitenin internet adresinden  yapılır. Başvuru süresi dışında başvurular kabul edilmeyecektir.

2.Adaylar başvuru süresi içinde üniversitenin internet adresinden Aday Başvuru Formunu çevrimiçi (online) olarak dikkatle doldurup Aday numaralarını online almalıdır.

3.Aday Başvuru Formuna girilen bilgilerdeki yanlışlıklardan doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaylara aittir. Formun kimlik ile ilgili bilgi alanlarına adayın pasaportundaki kimlik bilgileri değiştirilmeden, kısaltma yapılmadan girilmelidir.

4.Formun üzerindeki ilgili alana adayın elektronik ortama aktarılmış vesikalık fotoğrafı eklenmelidir. Bu fotoğraf sınav giriş belgesi, sınav sonuç belgesi, kayıtta ve öğrenci kimlik belgesi üzerinde yer alacağından, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde son üç ay içinde çekilmiş olmalıdır

5.Başvuru formunu doldurup işlemini tamamlayan adaya sistem tarafından Aday Numarası verilecektir.

Aday Numarası, hem bu sınavın bütün aşamalarında, hem de adayın elektronik ortamda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacağından, aday tarafından özenle saklanmalıdır.

0 yorum to “Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS)”

Yorum Gönder