METROPOL DERSHANESİ

28 Nisan 2015 Salı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Yös Bilgi Rehberi

•Yurt dışı öğrenci kontenjanına başvuran adayların yerleştirme işlemleri; Üniversite tarafından yapılan Yurtdışı Öğrenci Seçme Sınavı (DEYÖS) sonucuna göre en yüksek puandan başlanarak puan türüne göre kontenjan dâhilinde yapılır. Puanların eşit olması halinde yaşı küçük olan adaya öncelik verilir. DEYÖS sınavı dışında başka bir sınav sonucuna göre yerleştirme yapılamaz.

•DEYÖS sınavları; 100 sorudan oluşan çoktan seçmeli, Türkçe ve İngilizce olarak Buca Eğitim Fakültesi tarafından yapılır veya gerekli hallerde Üniversite Senatosu kararı ile diğer kurum ve kuruluşlara yaptırılır. Sınav süresi 150 dakikadır. Puan hesaplanmasında doğru cevaplar dikkate alınır, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Her konu için doğru cevap sayıları kullanılarak standart sapma ve ortalama hesaplanır ve (dağılımın ortalaması 50, standart sapması 10 olacak şekilde) o konu için standartlaştırma işlemi yapılır. Standartlaştırılmış değerler aşağıdaki katsayılarla çarpılır ve her aday için sayısal (SAY), sözel (SÖZ), ve eşit ağırlık (EA) puan türünde olmak üzere üç farklı puan hesaplanır.

•Sınavlar yapıldığı tarihten itibaren 2 (iki) yıl süre ile geçerlidir. Adaylar başvurularda belirlenen puan türlerine uygun olarak en fazla sekiz (8) tercih yapabilir.Adayların tercih yapabilmesi için, tercih yapmak istediği programın puan türünden en az 50 (elli) puan alması gerekir. Boş kalan kontenjanlar ilan edilmez ve ek yerleştirme yapılmaz. 


İZMİR DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YÖS SINAVI

Sınav Tarihi : 24 MAYIS 2015 PAZAR
Başvuru Tarihi : 01 NİSAN - 08 MAYIS 2015
Tercih Tarihi : 08 - 17 HAZİRAN 2015
Sınav Sonuç : 03 HAZİRAN 2015 ÇARŞAMBA
Başvuru Fiyatı : 200 TL

















Adaylar DEYÖS’den aldıkları,

Sayısal (SAY) puanı ile ÖSYM kılavuzuna göre YGS-1, YGS-2, MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puanı ile öğrenci alan programları,

Eşit Ağırlık (EA) puanı ile ÖSYM kılavuzuna göre TM-1, YGS-5 ve YGS-6 puanı ile öğrenci alan programları,

Sözel (SÖZ) puanı ile ÖSYM kılavuzuna göre DİL-1,DİL-2, DİL-3,  TM-2, TM-3, TS-1, TS-2, YGS-3 ve YGS-4 puanı ile öğrenci alan programları,tercih edebilirler.

Adayların tercih yapabilmesi için, tercih yapmak istediği programın puan türünden en az 50 (elli) puan alması gerekir.

1 yorum:

  1. Gecmis sorulari ve ya en azindan cikacak ders konularini nerden bulabilirm?

    YanıtlaSil