METROPOL DERSHANESİ

1 Mayıs 2015 Cuma

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yös Bilgi Rehberi

•ESOGÜYÖS'15’te iki test uygulanacaktır. Bu testlerden biri Temel Öğrenme Becerileri Testi, diğeri Türkçe Testidir. Sınav iki oturum şeklinde yapılacaktır. Adaylara ilk olarak Temel Öğrenme Becerileri Testi verilecek ve bu test tamamlandıktan sonra ilgili sınav evrakları toplanacaktır. Türkçe testine girmek istemeyen adaylar bu arada sınav salonundan çıkabileceklerdir. Daha sonra adaylara Türkçe Testi dağıtılacak ve sınav tamamlanacaktır.

Temel Öğrenme Becerileri Testi 80 sorudan oluşmakta olup, adayların soyut düşünme güçlerini ölçmeyi amaçlayan sorular ile matematik ve geometri sorularından oluşmaktadır. Bu test, dile çok az dayanmakta, bununla birlikte soruların Türkçe ve İngilizce açıklamaları da bulunmaktadır.Bu testte Türkçe, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya alanlarıyla ilgili soru bulunmayacaktır. 

Temel Öğrenme Becerileri Testi için sınav süresi 100 dakikadır.Türkçe Testi 50 sorudan oluşmakta olup adayların Türkçe yazılmış ifadeleri anlama güçlerini ölçme amacını gütmektedir. Türkçe Testi için sınav süresi 60 dakikadır.

Soru kitapçığındaki bütün sorular “çoktan seçmeli” tipte sorulardır. Her soru için beş farklı seçenek verilmiş olup bunlardan yalnızca biri sorunun doğru cevabıdır.TÖB testi için her yapılan 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Türkçe testinde ise yanlış cevaplar doğru cevapları etkilememektedir.

Sınavın ilk 30 ve son 15 dakikası içinde hiçbir adayın dışarı çıkmasına izin verilmeyecektir. Cevaplama işlemini ilk 30 dakikadan sonra ve son 15 dakikadan önce tamamlarsanız cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine teslim ederek salonu terk edebilirsiniz. Aksi takdirde sınav süresinin sona erdiği ilan edilene kadar yerlerinizde kalmalı ve tüm cevap kâğıtlarının ve soru kitapçıklarının toplanmasını beklemelisiniz

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YÖS SINAVI

Sınav Tarihi :17 MAYIS 2015 PAZAR
Başvuru Tarihi :23 ŞUBAT - 04 MAYIS 2015
Tercih Tarihi :08 - 26 HAZİRAN 2015
Sınav Sonuç :--
Başvuru Fiyatı :200 TL

0 yorum to “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yös Bilgi Rehberi”

Yorum Gönder