METROPOL DERSHANESİ

27 Nisan 2015 Pazartesi

Ege Üniversitesi Yös Bilgi Rehberi

•EGEYÖS’te iki ayrı test uygulanacaktır. Bu testlerden biri Temel Öğrenme Becerileri Testi, diğeri Türkçe Testidir. Temel Öğrenme Becerileri Testi, adayların soyut düşünme güçlerini ölçmeyi amaçlayan sorular ile matematik ve geometri sorularından oluşmaktadır, bu testte Fizik, Kimya, Biyoloji ve Coğrafya alanlarıyla ilgili soru bulunmayacaktır. Bu test, dile çok az dayanmaktadır, sorular Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmıştır.

•Türkçe Testi ise adayların, Türkçe yazılmış ifadeleri anlama güçlerini ölçme amacını gütmektedir. Sınavın Türkçe testi bölümünden alınacak puanlar, adayın yerleştirme  puanlarına etki etmeyecektir.

•Adayların, EGEYÖS’te uygulanacak iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevapları ayrı ayrı sayılacaktır. Her test için ayrı ayrı olmak üzere, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak ve sınav sonuçları bu puan hesabına göre yapılacaktır. 

Sınavın ilk 30 ve son 15 dakikası içinde hiçbir adayın dışarı çıkmasına izin verilmeyecektir. Cevaplama işlemini ilk 30 dakikadan sonra ve son 15 dakikadan önce tamamlarsanız cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine teslim ederek salonu terk edebilirsiniz. Aksi takdirde sınav süresinin sona erdiği ilan edilene kadar yerlerinizde kalmalı ve tüm cevap kâğıtlarının ve soru kitapçıklarının toplanmasını beklemelisiniz. 


İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ YÖS SINAVI

Sınav Tarihi : 17 MAYIS 2015 PAZAR
Başvuru Tarihi : 06 - 17 NİSAN 2015
Tercih Tarihi : --
Sınav Sonuç : --
Başvuru Fiyatı : 200 TL

0 yorum to “Ege Üniversitesi Yös Bilgi Rehberi”

Yorum Gönder